www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

RAW SNICKERSKAKA MED KARAMELISERADE JORDNÖTTER.

For those moments when you’re craving a chocolate & peanutbutter hit, this cake hits the spot.
 
 
Ett chokladskal med världens godaste jordnötsfyllning tillsammans med jordnötter karameliserade i lönnsirap & vanilj.
 
YES. I saw heaven when I ate it. 
 
The Easter Bunny has nothing on me. And I mean…who doesn’t love this much peanut's anyway?
 
 
Så, påsken närmar sig snabbare än vad jag hinner förstå. Time is ticking. 
 
Vi är snart inne i April och jag har aldrig sett datum efter datum flyga förbi såhär snabbt. Jag har förstått att jag måste börja planera mitt liv och fundera över vad jag kan och vill göra efter den här säsongen. Det är faktiskt så det är. No false alarm.
 
Just nu har jag lite av noll kontroll på denna front, men jag såg att sökningen till universiteten har dragit igång och jag fattar på riktigt inte vad som händer. Att jag ens överhuvudtaget kan bli en av dessa personer är helt galet. When you study you're a grown up. Is this really happening?!  
 
Jag har som sagt en del att börja planera, men det ända min hjärna är inställd på att börja planera är en massa kakbak. Jag har så många idéer i mitt huvud, som jag tänker att jag måste testa inför studenten --> my closest ones - prepare for a cakemarathon.  
 
 
 
Ja. Det har med andra ord börjat eldas i hjärnan. I helgen gjorde jag en vit mousse med den hemliga ingrediensen blomkål och jag slutar aldrig förvånas över hur bra den där oskyldiga grönsaken gör sig i så mycket. Åh, vad jag gillade den moussen. Jag måste göra den snart igen och dela med mig till er. Det är många experiment som ska bli gjorda, men först ut är en god gamling.
 
Goda gamlingen heter raw snickerskaka och kan ta ner en bit av himlen på denna jord. Den består varken av bönor eller blomkål, om det skulle skrämma dig. I swear and promise you on my baking bible. 
 
We can never have to much chocolate & peanutbutter. Enough said. 
 
 
 
Chokladskal:
 
- 1,5 dl rostade jornötter - 4 färska dadlar - 2 till 3 msk kakao - 1,5 msk lönnsirap - 2 msk kokosolja - 1/2 tsk vaniljpulver - lite salt, om dina jordnötter inte är saltade - 
 
Jordnötsfyllning:
 
- 1,5 dl jordnötssmör - 0,75 dl lönnsirap - 2 msk kokosolja - 1/2 till 1 tsk vaniljpulver -
 
Karameliserade jornötter:
 
- 1,5 dl rostade jordnötter - 0,4 dl lönnsirap - 1/2 till 1 tsk vaniljpulver - salt, om dina nötter inte ät saltade - 
 
Börja med att plasta botten på en springform med 15 cm i diameter. Det förenklar processen att avlägsna kakan när den är klar. Mixa alla ingredienser till skalet i en matberedare och pressa ner i formen och upp på kanterna. Ställ in i frysen under tiden som du gör fyllningen. Mixa allt i matberedaren till fyllningen och fyll sedan skalet. Hetta upp en panna och ha i alla ingredienser till de karameliserade jordnötterna. Låt koka upp och sänk sedan värmen för att låta stå och puttra i cirka fem minuter under omröring. Häll över nötterna på fyllningen. Förvara kakan i kylen. Done. So done.  
 
 
Kommentarer
Postat av: Minna

Den här ser ju helt otrolig ut!!!!!

Svar: den är HELT grym 😍
foodfashionista.blogg.se

2016-03-28 @ 09:39:41
URL: http://mittkokoshjarta.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo