www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

"He reigns with healing in his wings"

Jag vill titta in och säga att jag mår ganska bra. Jag förstår verkligen att man är en del av någonting när det inte längre ser ut som att man är det. Då hör folk av sig och det betyder otroligt mycket - förlåt till er som jag inte svarat. Jag har haft fullt upp att balansera min ork och därför skriver jag här istället.

Timmarna har aldrig gått långsammare, och inte jag heller för den delen. Jag mår som sagt efter omständigheterna bra – jag klarade testet för att åka hem, vilket var att sätta på sig strumporna. 

Jag hade en riktigt stor hatkärlek för den roliga sjukgymnasten jag träffade på sjukan. Efter en stund och lite lirkande åkte de på, så hem kom jag, men jag är fortfarande väldigt beroende av min mamma.

Det har flyttat in en bambi på hal is hos oss, vilket gör att hon ständigt är livrädd för att jag ska ramla när hon banar fri väg för mig. Men det är nog okej, för när hon inte tar hand om mig så tar hon hand om de där surdegarna. Highest priority. Typ.

Jag äter. Jag äter så jag läker. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om jag får bestående skador, på grund av en så störd sak som rädsla för mat. Jag äter det jag får. Ofta okomplicerat och ofta något som innehåller socker, så jag orkar hålla mig uppe.

Jag har ingen kraft att säga emot, trots att det ibland gör det där inne. Jag vet egentligen att det är bra. Något som jag också förstått är väldigt bra är valios vaniljyoughurt - det har blivit min största favorit.

På tal om goda grejer var inträdesbiljetten för att Gabriella skulle få komma in och hälsa på mig i ett alldeles för trött tillstånd en kardemummabulle. Dessa är också så väldigt bra.

Jag hoppas på att vara tillbaka i skolan så snart som möjligt, men jag har i min oro för allt detta förstått att det får ta sin tid. 

Jag blir helt slut av att läsa en stund, titta på något eller lyssna lite för länge på musik. När jag tänker på hur det skulle vara att hålla koncentrationen flera timmar i sträck i en miljö som vill raka motsatsen pyser all möjlig motivation ut.

 
Jag försöker att inte vara bitter, men det är svårt att inte känna sig en smula avslagen i jämförelsen med andra. Jag upplever mig till och från som ett offer som är beroende av alla andra. Jag visste att tiden efteråt skulle bli den värsta, men jag finner lite tacksamhet och lugn i att det nu bara kan bli bättre. Det här är tillfälligt. Nu är det bara en tidsfråga. 

Sånt som gör ont.

Med en dunderförkylning på gång och knappt två timmar in på det som folk kallar för sömnbank sänker jag ambitionsnivån en aning för denna dag. Jag har ingen sömnbank.
 
Jag fungererar istället som pantbank för alla andra som behöver sova - det kan vara okej det med, men det är ingen en hejdundrande toppuppladdning just nu.
 
Plåstrade om mig själv genom att äta mjuk pepparkaka till frukost i sängen och andas frisk luft genom att traska till skolan. 
 
Fortsätter att kurera mig genom att gå hem tidigt. Käka bananbröd och dricka några liter te. Tända ljus och tappa upp ett bad. Gråta en skvätt, sova någon timme och kanske traska några steg till bara för att jag kan. Skita så totalt brutalt i allt som måste göras och ta en dag för att försöka prioritera mig själv. 
 
Det kommer att stå tomt här på bloggen under några dagar. Jag ska operera mina ben imorgon. Det känns befriande - att kanske få tillbaka livet snart. Jag har ett inre lugn om att allt kommer bli bra och jag har min tro, men jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte lyckats bli nervös. Det är naturligt, på ett tråkigt vis.
 
Jag har fått bita i det sura äpplet, men jag måste äta mig igenom det och hoppas på att det inte blir något kärt återseende med skiten. Jag skriver någon gång. Någon gång när jag kommit hem från sjukhuset & har fått kraft, lust och ork att trycka på tangenterna igen. Ta hand om er. 
 
 
 

KYCKLINGEQUESEDILLAS MED KOKOSRIS, CHILIDRESSING & MANGOSALSA.

PJUH. Håll i hatten efter den rubriken, för det här är bland det bästa som hänt i matväg. 
 
 
Trust me on this. 
 
 
How about a little fiesta with your monday? 
 
Jag är på. Svensk husmanskost är bland det tråkigaste jag vet. Honestly. 
Jag skulle gärna ta en trip till Mexico, men vart är min flygbiljett, solkräm och sombrero? 
 
You see. I can dream. & I dream big. Det är så roligt. 
 
 
Tills verkligheten slår mig i ansiktet. 
 
A trip to Mexico is not within my reach at the moment. Life. 
 
 
Därför välkomnar vi lite mexikansk mat istället & vi ska göra det med världens glädje. PÅ RIKTIGT. 
 
I officially bow down for these quesedillas. 
 
Det här mina vänner. Det är min nya favoriträtt. Jag vill äta det hela tiden, okej jag är inte kräsen med så mycket men det här toppar listornas listor. Det här är perfekt att äta i kalla tider för denna rätt gör det möjligt att stanna kvar i kalla Sverige. Det här är nämligen lite hott men min bästa kompis Emma säger att HOTT ÄR GOTT. Totally agree.
 
Jag är omvänd. 
 
 
OCH för allt i världen. Strunta inte i att koka det här kokosriset. Det gör mig lycklig ändå in i kokoshjärtat som finns hos mig också. Att koka ris i kokosmjölk gör mig riktigt lycklig at the moment. Lyckliga moments välkomnar jag med hejarop. Heja med mig också. 
 
Om denna rätt toppar matlistorna kan jag med säkerhet säga att ordet HEJA är det som toppar ordlistorna. Det är det ord som jag fått skrivet, sagt och skriket till mig flest gånger det här året. Heja heja. Jag tycker att det ligger så mycket fint i det. Det ger kraft. Så vi fortsätter att heja.
 
This time for chickenquesedillas, mangosalsa & coconut rice.
 
 
Quesedillas: 
 
- 2 till 3 kycklingfiléer - 1 tsk chili pulver - 1 till 1,5 tsk spiskummin - 1 tsk smokes paprikapulver - 1/2 tsk vitlökspulver - lite salt och peppar - 2 msk olivolja - 1 till 2 msk limejuice - 1 röd paprika - lite riven ost - grova tortillabröd - 
 
Blanda ihop allt förutom paprika, ost och tortilla till en marinad. Ner med kycklingen. Plasta och ställ in i kylen i cirka 20 - 30 minuter (nu kan du göra dressing)
 
Chilidressing: 
 
- 2 msk olivolja - 1 rödlök - 2 till 3 rivna vitlöksklyftor - 1/2 grön eller röd chili - 400 g krossade tomater - 0,5 till 0,75 dl tomatpure - 0,75 dl rödvinsvinäger - 0,75 dl balsamvinäger (eller samma av allt) - 2 msk honung - 
 
Hacka löken och riv vitlöken. Stek i en upphettad panna, 5 - 10 minuter. Ha i hackad chili, krossade tomater, tomatpuré, vinäger och honung. Tillsätt 0,5 dl vatten. Låt koka upp och låt småkoka i 20-30 minuter tills den tjocknat. Kan förvaras i kyl i upp till en sisådär 2 veckor. 

Mango salsa: 

- 1 mogen mango - 1 mogen avokado - 1/2 till 1 röd chili - färsk koriander - limejuice - 
 
Hacka allt. Blanda ihop. Ställ in i kylen så länge. 
 
Kokosris:
 
- 2 dl jasmin eller basmatiris - 2 dl lätt kokosmjölk (i burk inte kokosdryck)- 0.75 dl kokosvatten eller mer kokosmjölk - 3 msk kokosflingor - 1 tsk kokosolja - limesaft - lite salt - 
 
Häll allt förutom limesagt i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och stå och småputtra i tjugo minuter med lock. Titta inte ner och blanda INTE! Stäng av värmen och låt stå i 10 minuter. Blanda i limesaft. 
 
Sätt ihop:
 
Dela paprikan i längder. Stek snabbt på hög värme i en panna tills den får fin färg. Stek kycklingen i mindre bitar. Lägg upp några tortillor. Ha på lite ost. Lite paprika. Lite dressing. Lite ris (eller ha det till). På med lite ost och ett till bröd. Stek i en torr panna i cirka 2 minuter på varje sida. Återupprepa med det andra. Dela i fjärdedelar. Servera med mangosalsa & ris & dressingen. YES!
 
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0