www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Brunch A la Minna.

I tisdags blev jag hembjuden till fina Minna på födelsedagsbrunch & vi fick så mycket gott! 


Ditresan var allt annat än fridfull. Jag hittade inte min plånbok på morgonen & blev totalstressad när jag såg att klockan gick, körkortet var borta & jag behövde åka. Ännu mer borta blev jag när jag förstod att den var kvar på bussen från Göteborg. 


Jag kom till slut iväg & det gick fint. Jag trodde att jag hittade, men det gjorde jag verkligen inte. Minna bor på en liten idyll som ligger in a country far far away. Nästan. 


Och trots att jag varit där innan gick det inte med mitt lokalsinne. Jag körde nog 7 mil för mycket och i 70 km/h på en 120 väg (gör INTE det om du vill bli omtyckt i trafiken!!!) för att inte missa ytterligare en avfart, men det var värt en hel morgon med andan i halsen. 


När jag blev bjuden på bananvåfflor, päroncashewgrädde, massa fin frukt & den bästa höstsmoothien jag druckit - ni ska få receptet. 


Ida hade med sig sin polaroidkamera & förtjusningen hos mig blev total. 


Satsa på en brunch snart - det balsamerar själen lite. 

(Några bilder är tagna från Minna) 

BEAMMUS WITH MUSHROOM & SPICY AUBERGINE.

Tycker ni om hummus? 
 
 
You better do. 
 
Eller, det spelar inte så stor roll för efter denna variant gör du det. 
Jag älskar vanlig hummus, men jag älskar också cannelinibönor - de där små vita som ser ut som ett par mjölktänder, eller sötvattenspärlor om det låter mer tilltalande. Oavsett vad vi förknippar dom med blir det helt magnifikt att göra hummus på de där små vita. 
 
Trust me.
 
 
So here's the deal - Det här med bönor kan lätt väcka ett litet motstånd hos mina vänner, men vi befinner oss i en bearbetningsprocess. Och ni kan få vara med. Pajskal med kikärtor går inte hem, men mjuka kakor med bönor gör det. Denna hummus kan vara det avgörande kortet, och just därför kanske det är lite risky att ha med den på min meny av årets halv åtta hos mig, men det är till och med så att jag nästan överväger det, för att snart få dela bön-och-hummus-glädjen med dom. En sådan risk betyder att den här är bra. Väldigt bra. 
 
URSÄKTA mig, jag har inte sovit något inatt - men det försämrar inte mina smaklökar lika mycket som min förmåga att vara seriös. Jag skulle kika in för att säga att denna hummus är världens bästa pålägg och ett av mina största beroenden just nu. So serious about that. YES.  
 
 
Beammus with spicy mushroom & spicy aubergine:
 
- 1 burk cannelinibönor - cirka 0,75 dl turkisk youghurt, the thicker the better - 1 till 2 vitlöksklyftor - 1 till 2 msk tahinipasta - citronjuice efter tycke - lite rårörsocker - lite salt - 
 
- 1 liten aubergine - 1 dl hackade champinjoner - 0,25 dl olivolja - 1 till 2 vitlöksklyftor - lite chiliflakes eller en halv röd chili om du vill - 1/2 till 1 tsk spiskummin - cirka 1/2 tsk torkad korianter - cirka 1/2 tsk torkad mynta lite salt - bröd till servering - 
 
Såhär gör du:
 
Skölj bönorna i vatten och låt rinna av så gott det går. Ha i dom i matberedaren och tillsätt allt utom youghurten. Mixa slätt. Vänd i youghurten och smaka av med salt. Ställ åt sidan. 
 
Gör kuber av auberginen, ganska små. Likadant med svampen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek aubergine och svamp i cirka fem minuter tills det är lite brunt. Krydda med salt och lite svarteppar och stek lite till. De ska ha förlorat cirka hälften av sin "volym". Ta bort från pannan. Ha i lite mer olivolja i samma panna och tillsätt vitlök, chili flakes, spiskummin och lite svartpeppar. Stek någon minut. Ha i aubergine och svampblandningen. Häll på mynta och smaka av. Häll blandningen över beammusen och toppa med lite olja eller färska kryddor om du vill. 
 

OM ATT FÅ NJUTA AV TYSTNAD.

Har sällskap av tekoppen som rymmer en halvliter tillsammans med den skönaste tröjan uppdragen över hakan. Matt men ändå medveten.
 
Accepterar att produktiviteten inte vill titta in i mitt liv eller att hjärnan har blivit marinerad i glömskan. Lämnade omedvetet kvar plånboken på bussen och skrattar mest åt att förvirringen ropar mitt namn. Har ändå en dag då jag kan förlåta mig själv. Ta tid för ett andetag. Tillåta tystnad och titta på tankarna istället för att vara i dom.
 
Det är jag som tittar på omständigheterna. Det är inte dom som styr mig. Det nuddar försiktigt vid känslan av kontroll - en bra kontroll & jag suger ut varenda sekund jag får. 
 
Det är nog tron som tittar till lite extra idag och jag är så lättsamt tacksam över att få tro. 
 
Uppskattar att om och om bli sköjd i nåd och få leva ett liv tillsammans med hoppet. Det finns något alldeles magiskt där i som fyller mig. 
 
Det är kanske inte här om en stund, imorgon eller sen. Men. Nu är det nästan som om tiden står still här ute trots suset där inne. 
 
Det är himla vackert. 
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0