www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

BERÄTTA INTE ATT JAG HAR FÅTT MER KÖTT PÅ BENEN.

Känner mig lite vilsen och nerbäddad i ångest. Känslan av lathet ligger konstant över mig och jag längtar efter den dagen där jag mår bra i mitt gamla jag. Det har varit en lång resa och kampen handlar inte längre om att jag ska lära mig att äta. Den handlar om att jag ska acceptera att jag äter.  

Jag måste acceptera det för att möjligen kunna acceptera förändringen som sker med min kropp.

Det sistnämnda är troligtvis bland det svåraste som sker och som kommer att ske under den här resan. Att mata på när det känns som att det räcker och att göra sig intolerant mot kommentarer som signalerar detsamma. Jag har fått höra att jag har gått upp i vikt. Någon stannar sig mitt i meningen och någon annan pratar klumpigt vidare och gör de kommande ångestutslagen ännu svårare att smörja bort.

Jag behöver inte höra att jag har fått mer kött på benen. Jag behöver höra att jag ska kämpa vidare.

Jag blir så ledsen över detta och får svårare att hantera mättnad eller oväntade händelser som rör maten. Dessa kommentarer biter sig fast hårdare än man kan tro, så det krävs att man som närstående ger dem med omsorg och med rätt klang.

Det finns få personer som jag kan ge rätten att kommentera min vikt, för att jag vet att jag tål att höra det från dem. Det finns många personer som kan bryta ner det jag precis byggt upp.

Det här är den vidrigaste resan jag någonsin genomlidit och felaktiga kommentarer kan få en att vända tillbaka snabbare än framstegen skett. Ätstörningen livnär sig på felaktiga ord och jämförelser. En bagatell kan bli till en bomb. Det är bara så det fungerar.

Säg att personen ser fräsch ut eller att det lyser glädje i ögonen på en, men låt bli prat om vikten eller hur stark man ser ut. Jag är inte stark. Jag känner mig svagare än någonsin. Jag sörjer det faktum att benen som klarade av att springa minst någon mil om dagen och/eller ägna sig åt andra träningsformer som gav mig genuin glädje knappt klarar av att gå uppför en lång trappa idag. Jag är inte stark. Jag är under uppbyggnad.  

Kommentera inte att jag går upp i vikt. Säg att det är okej att jag gör det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo