www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

BLUEBERRY PIE OVERNIGHT OATMEAL.

Lite fler grötnyheter på ingång.
 
 
Jag måste rapportera om ytterligare en gröt. Jag vet. Jag vet. I can't help myself. 
 
Blåbär, banan & vanilj gör det igen. Vilka riktiga buddies alltså. De får mina tastebuddies att jubla över kombinationen. En riktig win win. 
 
Det här med morgonrutiner kan vara väldigt sköna, om man lyckas få till det. Det finns dock vissa saker som kan förstöra morgonfriden oavsett hur mycket en anstränger sig, som att till exempel få en lampa i huvudet när man ska göra ett trött men tappert försök att tända den. Det är helt sant. Det hände mig precis och det gjorde ganska så ont. Watch out. 
 
Om man inte är lika klumpig som mig kan morgonlyckan nå hela vägen, om inte annat sätter en god frukost trots allt lite plåster på såren.
 
 
Blueberry pie overnight oatmeal.
 
Gröt: 
- 0,7 dl havregryn - 1,5 till 2 dl mandelmjölk - 1/2 banan - 1 msk chiafrön - nästan 1 dl frysta blåbär - lite salt - 1 tsk vaniljpulver eller 1/2 urskrapad vaniljstång - 
 
Blåbärssylt:
- 3 till 4 dadlar - 1/2 urskrapad vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver - 1,5 dl blåbär - 0,5 till 0,75 dl vatten - 
 
Lägg i alla ingredienser till sylten i en kastrull och låt koka upp. Låt koka i sju till tio minuter och sylten tjocknat och ganska mycket av vattnet försvunnit. Ta av från plattan och om det ser för löst ut kan du dusta i lite chiafrön.
 
Mosa bananen och blanda ihop med allt utom blåbär. Häll till sist i blåbär och rör försiktigt runt. Ställ in i kylen över natten. Morgonen därpå varvar du gröt och blåbärssylt i en bägare och toppar med vad du vill. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo