www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

LÅT MIG FÅ BERÄTTA.

Jag älskar sociala medier och fina bilder, men jag hatar instagrams nya reklampåhitt och vad som pressas in i näthinnorna på oss.

Jag försöker att hålla mig till 2-3 gånger om dagen för att kika in, men så tusan ska reklamen handla om diverse kaloriräknare till appar som man borde ladda ner varje gång.

Några kanske tycker att jag är överkänslig och borde stänga munnen lika fort som den öppnats, men låt mig få berätta om mina erfarenheter med en sådan där kaloriräknare.

Låt mig få berätta om hur övertygad jag var på att min telefon hade bättre koll på vad min kropp behövde än den själv. Låt mig få berätta om hur appen föreslog att jag skulle äta mindre än en fyraåring och hur det höll på att ta livet av mig. Låt mig få berätta om hur illa till mods jag kände mig för att ha ätit en halv banan innan mitt morgonträningspass när denna app sa att jag inte borde. Låt mig få berätta om hur djupt ner i kontrollhelvetet den grävde mig och hur många år det tagit mig att förstå att mat inte är farligt. Låt mig få berätta om känslan av att hela världen möter en med avsky för att man ätit "för mycket".

Låt mig berätta om hur jag hängt på barn och ungdomspsykyatrin i över tre år men inte blivit frisk. Låt mig få berätta om snorungen jag utvecklades till när jag skulle börja äta och maten som ställdes kändes som en enda stor sörja av flytande huvudvärk att ta in.

Låt mig få berätta hur trött jag är på att höra om hur psykisk ohälsa sjunker i åldrarna, men aldrig få några svar på hur det ska lösas. Låt mig få undra vilka verktyg som samhället tror är en lösning, när de enda som ges ut är sådana som gör att åldrarna kommer att sjunka ännu lägre.

Låt mig få berätta om 10-11 åringar som kommer till BUP första gången och sabbar sina tillväxtkurvor för resten av sina liv. Låt mig få berätta om unga mammor som inte orkar bära upp sina sex månaders bebisar. Låt mig få berätta om personer som varit sjuka lika lång tid som jag varit i livet. Låt mig få berätta om personer vars kompisar bokat resor och ljugit om att de inte ska dit för att det är "för jobbigt att ha med en ätstörning".

Låt mig få berätta om att dessa kaloriräknare kan leda till en persons liv eller död.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo