www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

MINI BAKED BRIE WITH CRANBERRY GLACE & POMEGRANATE.

So, kind of had some fun with this brie yesterday. 
 
 
Ibland får en dra fördel av att bestämma mat ofta i min familj, bara man äter. Igår var en sådan dag & jag ville göra tisdagstapas. Väldigt rekommenderbart. 
 
Jag vaknade till och med glad idag, och blev ännu lyckligare då jag fick mig en skön promenad till skolan. Gårdagens rutt blev inte alls så fridfull. Skulle gå, hann inte, skulle ta bussen, gick på fel buss, åkte åt heeelt fel håll, kom sent, blev ifrågasatt & ja ni vet - a complicated morning. No more words needed. 
 
Jag hoppas att den här dagen fortsätter i rätt tecken och troligtvis gör den det, eftersom jag har fixat in EMMA som assistent till mig på matlagningen ikväll. Det känns hur bra som helst. Efter de senaste onsdagarna, som med en lindrig benämning kan sägas vara ett ostrukturerat kaos frågade min chef mig om jag inte behövde lite hjälp. Istället för att byta ut mig totalt får jag ta med mig min assistent på övriga livet in dit. TACKSAMT! 
 
Emma har förmåga att sätta saker i perspektiv och inspirerar mig så mycket. Det spelar ingen roll om sockerkakssmeten rinner ut i ugnen och inte blir till någon kaka, eftersom en lika bra kan äta halvklar smet med sked ur formen. Olika former på chokladbollarna är fint & allt är perfekt, så länge inga bönor är involverade enligt Emma (inte bara i chokladbollar då alltså). Mer sånt till mig & mer baked brie till er!
 
 
Because.. I will not lie and say I'm not excited over this brie. Till och med min mamma är det. 
 
Utseendemässigt är den så väldigt finful, och oavsett hur mycket vi gillar fotona på den tror jag att både hon och jag älskade att äta denna granatäpplebrien lite mer, eller ja - det är brie, so that's kind of a given. 
 
 
Baked brie with cranberryglace & pomegranate:
- en liten bit brie - 1 dl tranbärsdryck (jag körde på JOKK MOKK, eller något - väldigt perfekt) - 0,5 dl honung - 1 halvt granatäpple - 
 
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Lägg brien i en ugnssäker form och ställ in den i cirka 25 minuter. Under tiden kokar du upp honung och tranbärsdricka. Låt sedan sjuda på svag värme tills den tjocknat under tiden som brien är i ugnen. Ta ut kärnorna från granatäpplet. Ta ut brien, häll på glacen och toppa med granatäpple. ÄT!
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo