www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

KOKOS-QUINOA-VEGGIE-CURRY.

IT'S INDIETIME!
 
 
Long time, no see. I know. Life is life. 
 
Det är inte kriskallt ute längre, men indiskt är definitivt inte uteslutet för det. 
 
 
Let’s have a quick chat about this healthy, veggie curry.
 
 
 
THIS IS IT.
 
Jag menar det. Detta kommer så att bli en favorit i repris hos mig och den går till och med att hålla vegansk, för er som gynnas av det. Jag fick ett desperations-sms från min buddie Gabriella härom veckan där hon skulle fixa en vegansk lunch och skrek efter hjälp. Här kommer den, i förtid för nästa gång.
 
Allt är alltså veganskt, minus den grekiska youghurten, men jag älskar grekisk youghurt, så jag var tvungen att ha med det i min curryskål. Den är behövlig om man finner sig lite känslig för mat som är spicy hot. 
 
 
Jag var också TVUNGEN att ha på lite mango, för ja - det är mango.
 
Så, tillbaka till curryn. Den är verkligen enkel, snabb och helt fantastisk. På riktigt. Den är också proppad med massor av gott för oss veggiehejare som bladspenat, spetspaprika och morötter. Inte för att glömma citron och koriander --> This is the superfood curry!
 
Sen så var det där med naan. Naan är grejen här. Vi gör det till allt och jag älskar det. Det är perfekt för att dippa och skopa den här curryn med.
 
 
Vad säger vi?
 
Lite superfood curry för ikväll. Det lämnar dig varm inombords, förlåt för att jag låter som en granny men jag kan inte dölja min kärlek till detta. Det är den ultimata och snabba middagen för en kall kväll. Om ni letar efter mig kan jag kanske hittas inlindad i en filt med en skål curry och ett naan, the size of my face. 
 
 
 Curry med kokos, quinoa & linser: 
 
- 2 msk kokosolja -  2 morötter - 2 vitlöksklyftor - 2 röda spetspaprikor eller vanliga - 2 msk röd currypasta - 1 msk curry - 1,5 till två burkar kokosmjölk - 8 dl grönsaksbuljong - 1,5 dl kokosvatten eller mer buljong - 1 msk fisksås eller soja - 2,5 dl röda linser - 2,5 dl vit quiunoa - 3 till fyra nävar bladspenat - juice och saft från 1/2 citron - 1 kruka färsk koriander eller 1 msk torkad - mango, turkisk youghurt, chili och naan till servering - 
 
Skala morötter och hacka dom, sedan paprikorna. Hetta upp kokosolja i en stor kastrull och tillsätt ingredienserna. Stek i cirka tre minuter och tillsätt sedan pressad vitlök. Stek lite till och ha sedan i röd currypasta och curry. Stek och blanda konstant någon minut. Tillsätt kokosmjölk, kokosvatten, buljong och fisksås/soja. Blanda och låt koka upp. Ha i citronskal, saft, linser och quinoa och sänk värmen. På med lock och låt koka cirka 20 minuter, eller tills quinoa och linser är mjuka. Stäng av värmen och blanda i spenaten och koriander. Låt stå cirka 5 minuter innan servering. Servera curryn med mango, turkisk youghurt, chili och naaaaan. ÄT!
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0