www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

VANILJROSTADE PERSIKOR MED PISTAGESTRÖSSEL & EN KÄRLEKSFÖRKLARING.

När någon som man tycker om väldigt mycket ser urlakad och omtöcknad ut förvrids mitt hjärta. Mammor äger, men det är svårt för mig när deras inre alltför mycket väger. Efter en alldeles för lång arbetsdag för henne igår med inslag av både det ena och det andra kände jag att jag var tvungen att göra något för min mamma. När jag sedan klev upp idag klockan tjugo i nio och MIN mamma låg kvar i sin säng, så visste jag precis vad jag skulle göra. Frukost. 

Det finns få saker i denna värld som väcker så mycket glädje i min mamma som bröd. Och. Choklad. (Yep - my carblove is genetically explained), så min första tanke var scones, men när jag såg två perfekta persikor i kylen var det som jag visste precis. Ugnsbakade persikor. Mindre ansträngning för min förkylda kropp, men minst samma fantastiska resultat. 

Och WOW så goda de blev. Kom igen människor. Ta er kraften och visa uppskattningen.

Gör detta oavsett hur de ser ut. Man vet inte vad som gömmer sig där inne. Jag kollade på ett avsnitt av djävulsdansen på SVT play igår, där det handlade om anhöriga till barn med psykisk ohälsa, varav det var en mamma till en flicka med anorexi. Jag satt & grät & grät & grät. Jag har aldrig riktigt kunnat se det från det andra perspektivet. Det var nyttigt, men det gjorde ont. SÅ gör något fint, oavsett vilken situation ni befinner er i. 

Min mamma är hon som ställer mynta i trappuppgången för att grannarna ska få någon nasal njutning på vägen in.
Min mamma är hon som alltid har en kanna med iste eller flädersaft laddad i kylen, för att fråga de som snabbt tittar in om de vill ha något att dricka.
Min mamma är mamman som inte unnar sig själv för att hellre unna andra.
Min mamma är hon som inte vet hur man spelar minigolf, men som är villig att sitta uppe en hel natt för att ta reda på hur man löser så svåra ekvationer att vem som helst sedan kan spela sig igenom gymnasiematten. 

Min mamma är hon som står kvar när min ilska bombarderar henne med slag, och som lägger sig ner bredvid mig för att klappa om mig när ångestens tårar har fört mig till golvet.

Min mamma är hon som kunde boka in städdejter med mig för att städa den lya som jag fick förmånen att leva i (& under tiden fråga mig om det verkligen var okej om vi inte passade på att frosta ur frysen den här gången heller) 

Min mamma är en försmak på himlen här på jorden och som är värd världens godaste frulle. Det är din också. Show your love.

( & Larisa, om du läser detta, så TACK!)

VANILJROSTADE PERSIKOR:
 
- 2 tsk kokosolja - 2 msk lönnsirap - 3/4 tsk vaniljpulver - 2 persikor, mogna men fasta - 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela persikorna på mitten. Blanda ihop de övriga ingredienserna. Lägg ner persikorna och rör runt. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 25 minuter. 
 
PISTAGESTRÖSSEL:
 
1 msk pumpafrön - 1 msk sesamfrön - 50 g pistagenötter - 50 g mandlar - 1 msk rårörsocker - skal från 1/2 apelsin - 1 msk kanel - 1 tsk kardemumma - 
 
Riv apelsinskal. Rosta nötter och frön. Blanda ihop med kryddorna och sockret. 
 
Servera persikorna med vaniljkvarg/valfri kvarg eller tjockare youghurt & strösslet. ENJOY!
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0