www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

LYCKAN.

Vart ska jag börja? Jag är lycklig. Jag är sådär kittlande LYCKLIG. Jag förstår verkligen citatet om att lycka är en tillfällig plats att vila i, för jag befinner mig just nu på det rosa molnets skönaste plats. I friden. I tacksamheten. I glädjen. Jag tittar på filmen om framtiden som rymmer mina drömmar och börjar böla flera gånger om dagen när jag sitter här och tänker på alla som gjorde det här möjligt, som tog mig till min plats att vila på. 
 
De kanske har börjat tröttna på mitt hög-på-livet-mode, men det har inte jag, så de får snällt stå ut ett tag till. Här sitter jag och väger upp vilandet på den fantastiska plats som jag aldrig hunnit sätta mig på under mina gymnasieår. Allt var sådär övermäktigt prövande att jag både en och två gånger stannade upp och frågade mig själv om vad som var meningen med hela skiten. MEN i fredags stod jag inte still. Jag sprang. Jag sprang ut för att lämna mitt förflutna. Jag gjorde det. Jag tog inte min student. Jag sprang för den. Jag förtjänade den, precis som alla andra. 

 
Det var så fint alltihop. Nästan ALLA människor som jag genuint älskar var där och antingen firade med mig (läs alla mina fantastiska vänner som också hade studentmössa) eller firade för mig (alla fantastiska vänner som hade lagt sin på hyllan eller inte fått sin än) och de resterande träffar jag idag på kyrkans gemensamma firande. Det kom blommor i överflöd för att smycka den näst bästa studentpresenten, och platsen som jag nu sitter och vilar på, min och mammas vindsvåning med knarrande golv och balkar i taket (och fruktansvärt fula skåpsluckor, men de byts efter sommaren tack & lov). 

 
(Det ska målas om imorgon, därav den fina inredningen)
 
Jag skrev den näst bästa presenten, för att den bästa presenten faktiskt skett på insidan. Den som jag fått av han som skapade mig och som vill ha mig här. Det här livet har haft på sig en tvångströja som bedövat min glädje. Jag har levt på andras fantastiska tålamod och böner för mig. Jag har sprungit vidare genom orden och sms:en om att ALLT till slut kommer att bli bra. Allt är inte bra än. Jag är inte frisk och alla sår har inte läkt på insidan, men tvångströjan har börjat bli för liten och den kommer att åka av i takt med att glädjen förhoppningsvis växer. Det är så förbaskat fint alltihop hur saker och ting löst sig. 

 
Tvångströjan. Händelserna. Omständigheterna. Såren. Allt har lagt sig som en börda över mig, men bakom allt, så är jag mig själv. Jag är Anna, Jag är min personlighet och hjärtat som jag bär. Min ätstörning kom och stökade till saker, men det har aldrig blivit helt av vem jag är. Det har alltid funnits ett tecken av mig, bakom ytan, som jag nog själv inte sett. Jag har varit desperat efter att fly för att hitta mig själv. Nu är jag här. Jag har flytt. 
 
Nu är det tid för mig att verkligen bli mig själv. 

 
När folk frågat mig vad jag ska göra i sommar och vad jag ska göra i livet har jag mest känt NEJ. Låt bli. Bevara mig den skam jag känner för att jag inte är där jag borde vara rent mentalt och friskhetsmässigt. Jag känner mig ofta en aning besegrad när jag tänker på att jag borde ha blivit frisk vid det här laget, men idag insåg jag att jag inte borde någonting, förutom att fokusera på framtiden. 

 
Jag ska göra något i sommar som jag ALDRIG trodde att jag skulle göra eller vilja. Jag ska gå dagvård. Tack vare alla som fått mig att förstå. 
 
Jag vill inte längre ha min gamla identitet. Jag ger upp den. 
 
Jag är inte mitt förflutna. Jag är inte min ätstörning. Jag är inte mina misstag. Det har format vem jag har blivit, men det är inte kärnan av MIG. 
 
Jag är en gammaldags nittonåring, som är kär i att skriva, människor, sanningen, smaker, världen, naturens skönhet och upptäcker. Det är allt som spelar roll. Nu ska jag luta mig tillbaka i lyckan och vila ett tag till. Jag ska göra mig redo, för imorgon börjar min nya resa. 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo