www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

SUPERFOOD QUINOA BARK-BITES.

I've been waiting SO long to share these bites with you!
 
 
Innan resan testade jag på ett nytt godis. Det är ungefär så mycket tid jag har för att stå i köket at the moment, tyvärr. MEN jag blev så positivt överraskad. Snabbt är svaret på dessa quinoa bark bites. 
 
 
Bli inte förskräckta av ordet "bark", men det är som brytbar fantastisk bark i texturen, så låt oss kalla det för bark. Bli inte heller livrädda när ni ser att det står okokt quinoa i ingredienslistan. Det här är lätthanterligt bark som karameliserar den okokta quinoan i ugnen. Yep.
 
 
Förutom vår härliga bark tänkte jag berätta att jag än så länge klarar av jetlagen. Jag hade lovat mig själv att lägga mig senast tolv igår, vilket är ungefär klockan tre på eftermiddagen i USA, men det var lika illa bettat som mina försök till att komma upp imorse. Det kändes som lite som om någon vänt upp & ner på alla mina inre organ och sedan ställt mig i ledet för att springa en omgång irländsk julafton.
 
 
Det var med andra ord en pers att ta sig upp, men jag måste försöka hålla mig vaken tills den svenska kvällen, för att förhoppningsvis vara något sånär återställd imorgon.
 
Jag måste också ta och göra en till plåt bark inom en snar framtid, då kylskåpet hade blivit avskövlad sitt under tiden som jag borta. Det var dock väldigt okej.
 
 
& Gjorde mig glad på riktigt. 
 
Experimentet blev lyckat & ni borde verkligen göra ta och göra er en omgång quinoabarkbitar, sounds delicious - right?
 
 
 Quinoabarkbitar:
- 1/2 dl honung - 1/2 dl lönnsirap - 2 msk kokosolja - 2 tsk kaffe - flingsalt - 2 dl okokt quinoa, sköljd och "återtorkad" - 1 tsk vaniljpulver - 1 dl grovhackade mandlar - 1 dl grovhackade cashewnötter - 1 dl blandade frön, jag använde solros, pumpa, solros och chia - mörk choklad - 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Micra honung, lönnsirap och kokosolja i cirka trettio sekunder. Blanda i vaniljpulver, kaffe och salt. Tillsätt quinoan, mandlar, cashews och blandade frön. Blanda väl och sprid sedan ut tunt på bakplåtspappret. Baka i cirka 20 - 25 minuter eller tills barken blivit lite mörkbrun. Låt svalna och täck sedan med smält mörk choklad. 

Låt stelna och bryt sedan i bitar. Förvara i kylen. NJUT! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo