www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

RÖDBETSBURGARE.

Nytt år & ny mat. Right?
 
 
Jag har fallit dit, som en alltifrån ljuv bris åkte även jag med rätt ner i dyn. Inte så extremt allvarligt, mer än att jag lyckats vända något så totalt brutalt på dygnet. Ugh..
 
Jag som är en liten tant, som inte kollar särskilt mycket på TV, kan jubla av tacksamhet över hur fantastiskt ett bröd kan jäsa, gör allt för att få excellenta sovrutiner & som hellre sitter med snoken i en bok istället för att dra igång någon meningslös film (jag tycker INTE att alla filmer är meningslösa, kolla på Shreks jul & du får skratta som aldrig förr) klarar inte riktigt av det där med att gå och lägga mig vid fyra, när de andra kommit på att man är sugen på något och åker till Mc'donalds drive in för att käka. Då är gränsen nådd för mig, hehe..
 
 
Det här är en ny värld för mig, lilla tanten. En natt med mina vänner & så är man körd sen. Om du vill känna dig mer levande än någonsin & skratta som aldrig förr rekommenderar jag att joina en sån här grupp. Det är tydligen det här ungdomar gör & jag tycker till och med att det är lite fantastiskt.
 
Jag fick dansa natten igenom, eller ja tills de andra åkte på sin lilla trip & jag bäddade ner mig i alla täcken och somnade med ett stort leende på läpparna. Fint avslut på året, med andra ord. Mitt motto för 2016 är: LEV LIVET & GÅ INTE MISTE OM EN DAG.
 
 
Det jag egentligen skulle komma fram till med allt detta är att jag nu är fast i dessa rutiner.. MEN att jag inatt tog vara på den tiden genom att rena min telefon. Gör det alltså. Så mycket skit och fruktansvärt man matar sig med varje dag alltså.
 
Nu följer jag bara sådant som jag mår bra av & kan till och med där ibland känna att jag är tacksam över medvetenheten om att perfekta vardagsbilder inte behöver överrensstämma med verkligheten. 
 
Välkommen in i mitt liv där en helt plötsligt blir övervälmd av Värmebölja AB som plötsligt installerar svettattacker, för att det i nästa sekund ska uppstå något stort reparationsfel som tar mig till Grönland (jag har lärt mig att det inte är så kallt på ISland den senaste veckan).
 
& fortsatt hej in i mitt liv där jag vid mina kiss-stunder tittar ner på mina ben och undrar hur sjutton en ska kunna glömma det gångna året, när jag kommer få se ett par fula ärr som påminner mig om det för resten av mitt liv. 
 
 
Nytt år & nu tillbaka till den nya maten. Alla är ute efter något fräscht och fräscht heter vegetariskt i mina öron. Jag gillar verkligen det här gröna vegetariska nytänkandet & är förväntansfull över hur detta kommer leta sig in mer i människors liv. Jag totalt älskar det & blir så lycklig av denna färgexplosion till burgare.
 
GÖR DESSA. No more word's needed. 
 
 
Rödbetsburgare:
 
- 1 dl rå rivna rödbetor - 1 dl röda linser - 0,5 dl torr quinoa - 125 gram champinjoner - 1 gul lök - salt & peppar - 1 tsk kikärtsmjöl eller annat valfritt mjöl - 
 
Till servering exempelvis: mosad avokado med vitlök, groddar, tomat & bröd. 
 
Koka 1 dl torra linser och koka 0,5 dl quinoa, för sig. Linserna tar cirka 4-5 minuter, de ska inte vara trasiga. Quinoan ska koka cirka tio minuter. Vattna av och lägg ihop linser och quinoa. Tillsätt de rivna rödbetorna och 0,5 dl vatten. Koka upp blandningen cirka 5 minuter och stäng sedan av värmen och blanda, så att ångan försvinner och konsistensen blir en tjock smet. Låt svalna. Hacka lök och champinjoner (utan fötterna). Stek löken i olja tillsammans med salt & peppar tills löken mjuknar. Sedan tillsätter du svampen och steker tills den blir gyllenbrun. Blanda tillsammans med rödbets och quinoablandningen. Forma cirka 4 biffar med blöta händer och stek i en het panna med kokosolja i cirka 2 minuter på vardera sida. Var försiktig när du vänder. 
 
Kommentarer
Postat av: Minna

Dessa ska jag göra imorgon !!! Omg så goda! Need them in my life pronto

Svar: HAHA DU MÅSTE GÖRA DESSA. Så sjukt himla goda 👌🏼 tänkte på dig när jag gjorde dom, rödbetsälskaren! ❤️
foodfashionista.blogg.se

2016-01-09 @ 11:55:13
URL: http://mittkokoshjarta.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo