www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

AUTUMN SALAD WITH BRIE, FIGS & CARAMELIZED PECANS.

God kväll, eller god natt. Jag vet vad ni kommer att drömma om!
 
 
 
 
Jag + fikon + pekannötter + brie = happy clappy monday.
 
 
Oh yes. 
 
 
Ni vet när det är extrapris på precis det en vill ha? Eller ni behöver inte veta, för jag vet. 
 
 
& det är magnifikt!
 
 
Jag köpte tolv stycken fikon för trettio kronor och blev helt till mig. Alla dessa fikon som kommer i alla färger och former är så vackra att jag knappt vill använda dom.  
 
 
Det gjorde jag dock, för att få en riktigt god middag. Ni har dessutom tur idag, för jag är alldeles för trött för att rabbla på som jag brukar. Jag vill bara säga att ni ska göra den här salladen. Den är snabb & GOD. Nu ska sminket äntligen ryka och huvudet i sängen dyka. 
 
 
Höstsallad för två personer: 
- rucola - 6 färska fikon - ett halvt paket bacon - 1 stort äpple - cirka 100 gram brieost- 1 dl pekannötter - 1/2 dl lönnsirap - 1 msk smör -  1/2 tsk flingsalt - 0,4 dl olivolja - 1 msk äppelcidervinäger - 1/2 tsk senap - salt och peppar - 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela både fikon och bacon på två. Rulla ett halvt fikon i en halv baconskiva och gör så med resten. Pensla med lite lönnsirap (inte allt) cirka 2 msk kanske. In i ugnen i 15 - 20 minuter. Under tiden steker du smör, pekannötter, resterande lönnsirap och flingsalt på låg värme i cirka 8 - 10 minuter. Blanda olivolja, senap, äppelcidervinäger, lite salt och peppar i en skål. Tärna brie och skiva äpplet. När fikonen är klara serverar du dom med det andra & låt dina tastebuddies jubla!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo