CHOKLAD OCH PUMPABRÖD MED PEKANSTRÖSSEL.
Pumpasmet:
- 2 dl pumpapuré (koka pumpa väldigt mjukt och mixa) - 2 dl rågsikt - 1 dl vetemjöl- 0,75 dl rapsolja - 2 ägg - 1 tsk vaniljpulver - 0,5 dl kaffe - 1,5 dl rårörsocker - 1 tsk bakpulver - 1/2 tsk salt - 2 1/2 tsk pumkinpie spice (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk torkad muskot, 1/2 tsk torkad ingefära, 1/2 tsk allkrydda.
Sätt ugnen på 200 grader. Ha i ett bakplåtspapper i en brödform. Blanda ihop pumpapure, rapsolja, ägg, vaniljpulver och kaffe. Sikta i cirka 0,5 dl mjöl i taget och blanda innan du har i nästa omgång. Ha sedan i 0,5 dl socker i taget och blanda noga mellan varje gång. Tillsätt bakpulver, salt och pumkin pie spice och blanda väl.
Pekanströssel:
- 1 dl havregrynsgröt - 1 dl havregryn - ca 120 gram mjukt smör - ca 0,75 dl rårörsocker - 1 tsk kanel - 2 dl pekannötter eller valnötter.
Koka 1 dl havregrynsgröt. Blanda ihop det + havregryn, socker, kanel och grovhackade nötter i en skål. Tillsätt smöret och gägga ihop allt med fingrarna.
För att montera ihop alla delar har du i hälften av pumpasmeten i brödformen. Tillsätt chokladen i en rand i mitten. Häll på resterande smet och lägg på pekanströsslet. Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Ta ut och låt svalna i cirka 10 minuter innan du hugger in. Låt sedan dina tastebuddies jubla!
Omg!!!! Ser ljuvligt ut 😃😃
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/