www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

CHOKLAD OCH PUMPABRÖD MED PEKANSTRÖSSEL.

STOP EVERYTHING YOU'RE DOING!
 
 
Because I'm so excited for this post.
 
 
& WHY?! 
 
 
The pumkins & I are having a thing at the moment!
 
 
Jag blev ombedd att göra en lunch med temat PUMPA - höstens fina paradgrönsak!
 
 
Men jag kunde givetvis inte nöja mig med en maträtt. 
 
 
N o. N o. No. 
 
 
Totally Impossible. 
 
 
Det är väldigt roligt att få ge ett tema till någon & nästa gång istället få ett tema att laga efter. Att rekommendera att köra med sina vänner.
 
Oavsett om ni väljer att göra det eller inte är detta pumpa och chokladbröd ett MÅSTE!
 
Förövrigt har mitt höstmotstånd inte infunnit sig än, och det lutar åt något postivt hoppas jag. Än så länge njuter jag av den krispiga luften och lukten av höst, samtidigt som jag blir helt förvånad över hur fort tiden kan gå. Helgen går lika fort som den kommer och jag hoppas att det fortsätter så. Jag vill inget annat än att månaderna ska passera så att gymnasiets tredje år tar slut. Konceptet är testat nu och det sitter så mycket i de där väggarna som jag vill lägga bakom mig. Försöker att bli bättre på det där med att vara närvarande, men det går sisådär. Vill framåt. Utvecklas. Leva. 
 
 
Hjälp vad jag alltid har en tendens att bli långrandig, trots att det inte alltid ska bli så. Sorry - I'm out.
 
 
Chokladsmet:
 
- 130 gram mörk choklad - 2 msk smör - 1/4 tsk salt - 1 ägg - 2 msk rårörsocker. 
 
För att göra chokladfyllningen bryter du chokladen i en mikrosäker skål och tillsätter smör. Micra i trettio sekunder. Ta ut och blanda och micra i trettio sekunder till. Blanda sedan tills allt är smält och slätt. Kör annars lite tilll. Häll upp en stor kopp med kallt vatten och ställ skålen där i så länge.
 
I en annan skål vispar du med en elvisp ihop socker och ägget till smeten är väldigt ljus och är påväg att bli en maräng, men inte riktigt. Cirka tre minuter. Blanda med sked i chokladen och sedan salt. Ställ in i kylen medans du förbereder brödet. 

Pumpasmet:

- 2 dl pumpapuré (koka pumpa väldigt mjukt och mixa)  -  2 dl rågsikt - 1 dl vetemjöl- 0,75 dl rapsolja - 2 ägg - 1 tsk vaniljpulver - 0,5 dl kaffe - 1,5 dl rårörsocker - 1 tsk bakpulver - 1/2 tsk salt - 2 1/2 tsk pumkinpie spice (eller 1 tsk kanel, 1/2 tsk torkad muskot, 1/2 tsk torkad ingefära, 1/2 tsk allkrydda. 

Sätt ugnen på 200 grader. Ha i ett bakplåtspapper i en brödform. Blanda ihop pumpapure, rapsolja, ägg, vaniljpulver och kaffe. Sikta i cirka 0,5 dl mjöl i taget och blanda innan du har i nästa omgång. Ha sedan i 0,5 dl socker i taget och blanda noga mellan varje gång. Tillsätt bakpulver, salt och pumkin pie spice och blanda väl.

Pekanströssel:

- 1 dl havregrynsgröt - 1 dl havregryn - ca 120 gram mjukt smör - ca 0,75 dl rårörsocker - 1 tsk kanel - 2 dl pekannötter eller valnötter.

Koka 1 dl havregrynsgröt. Blanda ihop det + havregryn, socker, kanel och grovhackade nötter i en skål. Tillsätt smöret och gägga ihop allt med fingrarna.

För att montera ihop alla delar har du i hälften av pumpasmeten i brödformen. Tillsätt chokladen i en rand i mitten. Häll på resterande smet och lägg på pekanströsslet. Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter. Ta ut och låt svalna i cirka 10 minuter innan du hugger in. Låt sedan dina tastebuddies jubla!

 

 
 
Kommentarer
Postat av: Ida Jansson

Omg!!!! Ser ljuvligt ut 😃😃

Svar: Åh ja! Kämpa på 👊🏼✨
foodfashionista.blogg.se

2015-10-14 @ 08:49:27
URL: http://onlyonewaytogo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo