www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

KYCKLINGEQUESEDILLAS MED KOKOSRIS, CHILIDRESSING & MANGOSALSA.

PJUH. Håll i hatten efter den rubriken, för det här är bland det bästa som hänt i matväg. 
 
 
Trust me on this. 
 
 
How about a little fiesta with your monday? 
 
Jag är på. Svensk husmanskost är bland det tråkigaste jag vet. Honestly. 
Jag skulle gärna ta en trip till Mexico, men vart är min flygbiljett, solkräm och sombrero? 
 
You see. I can dream. & I dream big. Det är så roligt. 
 
 
Tills verkligheten slår mig i ansiktet. 
 
A trip to Mexico is not within my reach at the moment. Life. 
 
 
Därför välkomnar vi lite mexikansk mat istället & vi ska göra det med världens glädje. PÅ RIKTIGT. 
 
I officially bow down for these quesedillas. 
 
Det här mina vänner. Det är min nya favoriträtt. Jag vill äta det hela tiden, okej jag är inte kräsen med så mycket men det här toppar listornas listor. Det här är perfekt att äta i kalla tider för denna rätt gör det möjligt att stanna kvar i kalla Sverige. Det här är nämligen lite hott men min bästa kompis Emma säger att HOTT ÄR GOTT. Totally agree.
 
Jag är omvänd. 
 
 
OCH för allt i världen. Strunta inte i att koka det här kokosriset. Det gör mig lycklig ändå in i kokoshjärtat som finns hos mig också. Att koka ris i kokosmjölk gör mig riktigt lycklig at the moment. Lyckliga moments välkomnar jag med hejarop. Heja med mig också. 
 
Om denna rätt toppar matlistorna kan jag med säkerhet säga att ordet HEJA är det som toppar ordlistorna. Det är det ord som jag fått skrivet, sagt och skriket till mig flest gånger det här året. Heja heja. Jag tycker att det ligger så mycket fint i det. Det ger kraft. Så vi fortsätter att heja.
 
This time for chickenquesedillas, mangosalsa & coconut rice.
 
 
Quesedillas: 
 
- 2 till 3 kycklingfiléer - 1 tsk chili pulver - 1 till 1,5 tsk spiskummin - 1 tsk smokes paprikapulver - 1/2 tsk vitlökspulver - lite salt och peppar - 2 msk olivolja - 1 till 2 msk limejuice - 1 röd paprika - lite riven ost - grova tortillabröd - 
 
Blanda ihop allt förutom paprika, ost och tortilla till en marinad. Ner med kycklingen. Plasta och ställ in i kylen i cirka 20 - 30 minuter (nu kan du göra dressing)
 
Chilidressing: 
 
- 2 msk olivolja - 1 rödlök - 2 till 3 rivna vitlöksklyftor - 1/2 grön eller röd chili - 400 g krossade tomater - 0,5 till 0,75 dl tomatpure - 0,75 dl rödvinsvinäger - 0,75 dl balsamvinäger (eller samma av allt) - 2 msk honung - 
 
Hacka löken och riv vitlöken. Stek i en upphettad panna, 5 - 10 minuter. Ha i hackad chili, krossade tomater, tomatpuré, vinäger och honung. Tillsätt 0,5 dl vatten. Låt koka upp och låt småkoka i 20-30 minuter tills den tjocknat. Kan förvaras i kyl i upp till en sisådär 2 veckor. 

Mango salsa: 

- 1 mogen mango - 1 mogen avokado - 1/2 till 1 röd chili - färsk koriander - limejuice - 
 
Hacka allt. Blanda ihop. Ställ in i kylen så länge. 
 
Kokosris:
 
- 2 dl jasmin eller basmatiris - 2 dl lätt kokosmjölk (i burk inte kokosdryck)- 0.75 dl kokosvatten eller mer kokosmjölk - 3 msk kokosflingor - 1 tsk kokosolja - limesaft - lite salt - 
 
Häll allt förutom limesagt i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och stå och småputtra i tjugo minuter med lock. Titta inte ner och blanda INTE! Stäng av värmen och låt stå i 10 minuter. Blanda i limesaft. 
 
Sätt ihop:
 
Dela paprikan i längder. Stek snabbt på hög värme i en panna tills den får fin färg. Stek kycklingen i mindre bitar. Lägg upp några tortillor. Ha på lite ost. Lite paprika. Lite dressing. Lite ris (eller ha det till). På med lite ost och ett till bröd. Stek i en torr panna i cirka 2 minuter på varje sida. Återupprepa med det andra. Dela i fjärdedelar. Servera med mangosalsa & ris & dressingen. YES!
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo