www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

ZUCCHINIBLOMMOR MED SPENAT & RICOTTA.

Oh um, hi! I have the bestest recipe to share today. 
 
 
YES. I have. 
 
Italenskt + vegetariskt
 
Ja. Ja. Ja. 
 
 
Jag menar.. Är vi redo för måndag imorgon? 
 
No. Probably not, I totally feel your pain. 
 
Jag höll på att skriva att till och med mina ben gör ont efter den här helgen, men det är nog ingen surprise vid det här laget.. Too much standing & totally not enough chillin on the couch this weekend. 
 
 
Jag har nämligen gjort bland det sjukaste jag någonsin gjort. Jag har varit utklädd till Josef, han bibelsnubben som är tillsammans med Maria, för att hålla låda en hel kväll. (Sara let's do this again sometime - ombytta roller!!)
 
Vi utsatte folk för en massa lekar. Lekar som att tvinga i en stackars liten tjej burkchampinjoner, och som om det inte var nog simmade dom runt i läsk. Jag undrade vad jag tänkte med. Jag undrade också vad man inte kan göra för att få lite poäng eller vad kan klä ut sig till för att slippa ombytta roller?!
 
You just gotta do what you have to do. 
 
 
Jag försöker helt enkelt återhämta mig från den kvällen + från en himla massa annat som stulit min tid efter mitt pausande i livet, som inte alls kom lägligt.

Återhämtningen sker via lite matlagning, på stol. Pjuh. 

Jag börjar hitta tillbaka till matlagningen och det är skönt. It's kind of what I can do. At the moment.. 

När vi pratar mat ska vi prata om dessa zucchiniblommor. De är så fina & gulliga & goda. 

SIDE NOTE: Förlåt för allt pladdrande och förlåt för att det inte finns någon röd tråd i allt pladdrande, men jag struntar i röda trådar idag, för när vi ändå pratar om denna helg måste jag bara tillägga att jag tror att jag funnit min balklänning. Den är så FIN och jag är så FÖRÄLSKAD.

 
Tillbaka till det som måste få vara center of attention ett tag. 
 
Zucchiniblommorna är nästan lika vackra som min balklänning (& nej den är inte grangrön). 
 
 
Allt gott vad vi någonsin kan önska finns med här. Blommorna är fyllda med en perfekt spenatfyllning som är packad med citronskal, ricotta & vitlök. 
 
Fyllningen läggs i zucchinskivor som jag fixat med en osthyvel. Så enkelt var det, men det funkar nog att få fram dom med det mesta. The choice is yours.  
 
 
Oavsett hur du gör så måste du göra dom. Det blir liksom inte bättre. 
 
NU är jag klar. Zucchiniblommorna får sätta punkt. See ya!
 
 
Zucchiniblommor:
 
- 1,5 burk ricotta - skal från en liten citron - 2 zucchini - 2 ägg - 2 burkar krossade tomater - 450 gram fryst bladspenat, tinad - salt & peppar - torkad mynta & basilika - 2 förpackningar mozzarella - 2 till tre vitlöksklyftor - ev lite chili - 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de krossade tomaterna med torkad mynta och torkad basilika. Jag körde på känn, men cirka 1 tsk av varje. Häll litegrann av såsen i botten. Det ska bara precis täcka ytan på en ugnsform. Hyvla zucchini med osthyvel, mandolin eller vad du satsar på. Tina spenaten och försök dra ut så mycket vätska som möjligt och riv sedan citronskalet. 
 
Blanda citronskal, spenat, ricotta, riven vitlök, salt & peppar. Ta två zucchiniskivor och lägg på 1-2 msk fyllning på varje. Rulla ihop och lägg blommorna i formen tills det tar slut. Häll på resterande sås och toppa med skivad mozzarella. Baka i cirka 20 minuter eller tills osten har fått fin färg. NJUT!
 
Kommentarer
Postat av: MARIA

JOSEF min älskade, det är klart att vi gör det här igen någon gång. du får välja outfits & roller.

& jag måste bara säga att ditt pladder är top notch. du är så rolig & bra min vän!

2015-12-16 @ 00:49:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo