www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

DEN PERFEKTA VINTERSALLADEN.

Ser ni alla fina FÄRGER?
 
 
Allt grönt, gult, orangeat, rött. SÅ vackert. 
 
Jag är som sagt en liten motståndare mot vintern och kylan. Julen är inte en favorithögtid hos mig och dessa månader fylls inte med så mycket värde. FÖRUTOM alla ingredienser. 
 
Jag återkommer till det om och om igen, men wow vad fint jag tycker att det är. Den här salladen har jag haft ett sug efter hur länge som helst. Den är så enkel och så lätt att göra, men ändå så fylld med FÄRGER.. & frukt! 
 
I am so a "fruit in my food" kind of girl.  
 
 
Det är kanske något som chockar er, men jag har frukt till det mesta jag äter och i sallader finns det verkligen plats för det. Sallader borde det också finnas plats för på alla julbord, trots att revbensspjäll och jansson är några av mina favoriter.
 
What can I say, I really do love my veggies.  
 
 
Den här lyxiga salladen är fylld med tranbär, persimoner och apelsiner. OM du är en riktigt stor motståndare mot persimoner.. så kan man satsa på krispiga äpplen eller päron istället. 
 
 
MEN verkligen, ni borde verkligen ge persimonerna en chans. SÅ helt perfekta.
 
I min vintersallad har pekannötterna också en given plats, eller ja det har de egentligen i allt året runt i mitt liv. Nu passar det dock extra bra, eftersom de är kanderade tillsammans med pumpakärnor, lönnsirap och flingsalt. OH MY vad gott det är - jag vill strössla det på allt. Jag tillsatte även lite ost och en väldigt snabb vinegrette. 
 
 
Det här är på riktigt en sallad som du kan slänga ihop på några minuter. Den har inte överdrivet många ingredienser, men är ändå så fylld med smaker.
 
Yey!
 
 
Den perfekta vintersalladen:
 
- Nästan en hel liten påse ruccola - 2 persimoner - 1 stor apelsin - torkade tranbär efter smak - 1 dl pekannötter - 0,75 dl pumpafrön - 2 msk lönnsirap - 1 burk burrataost - salt & peppar - 
 
Vineagrette: 
 
- 0,5 dl tranbärsdricka - 0, 25 dl balsamvinäger - 0,25 dl olivolja - 1 msk citronsaft - salt & peppar - 
 
Hetta upp en stekpanna på mediumvärme och tillsätt, nötter frön och lönnsirap. Låt puttra och karameliseras cirka 5 minuter. Ta av från värmen och ha i flingsalt. Filéa en apelsin och skär persimonerna. Lägg ruccolan på ett fat och packa den ganska tätt. Lägg på persimon, apelsin, tranbär och fördela till sist osten över. Peppra lite grann och ha eventuellt på lite olja. Strössla till sist på nötblandningen. 
 
Blanda ihop allt till vineagretten och servera till salladen. ÄT! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo